splash
  • Ce este telemedicina ?

Conceptul de medicină evoluează, se schimbă sub ochii noştri, iar tendinţa la nivel mondial este ca serviciile de îngrijire a sănătăţii să devină mai personalizate, adaptate nevoilor, dorinţelor şi diferitelor stiluri de viaţă ale pacienţilor. Tratamentul, îngrijirea şi supravegherea medicală devin din ce în ce mai mult o activitate de rutină, parte a vieţii trăite de pacient la propriul domiciliu. Aceasta este MEDICINA VIITORULUI !

  • Cum poate fi telemedicina de folos in contextul actual ?

Studiile clinice efectuate în ultimii ani arată că utilizarea telemedicinei

– salvează vieţi,
– economiseşte timp,
– reduce semnificativ numărul de respitalizări,
– îmbunătăţeşte viaţa de zi cu zi a pacienţilor

  • Ce echipamente pot fi folosite in telemedicina ?

În prezent, există deja numeroase dispozitive medicale care permit transmiterea şi intrepretarea datelor necesare pentru monitorizarea medicală, pentru diagnosticarea şi tratamentul de la distanţă a numeroase afecţiuni.

Majoritate echipamentelor se bazeaza pe tehnologii de transmiis date mobile BT/GPRS/3G/4G/ZigBee care transmit in timp real datele catre un dispecerat

Cu ajutorul unor dispozitive performante, datele medicale pot fi preluate de către tine din fotoliul de acasă şi transmise către Centrul de monitorizare la distanţă, prin intermediul serviciilor de telefonie la care eşti abonat. Ajunse la medicii specialişti din centrul medical de monitorizare aceste date sunt înregistrate, analizate, interpretate şi comparate cu informaţiile existente în baza de date în câteva minute şi sunt disponibile în cel mai scurt timp pentru adoptarea anei atitudini medicale adecvate fiecărui caz.

  • Care sunt avantajele telemedicinei ?

Datorită telemedicinei, diagnosticul, tratamentul şi supravegherea atentă a bolilor pot fi astăzi activităţi de rutină efectuate la domiciliul pacientului. Orice abonat al unor servicii telefonice poate transmite datele medicale (traseu ecg, valori ale tensiunii, glicemiei şi a altor parametri vitali) şi poate primi interpretarea acestora prin telefon.
Telemedicina permite diagnosticarea şi tratamentul bolilor de la distanţă, stocarea continuă a datelor medicale şi transferarea acestora pacientului sau medicului curant.

  • Ce avantaje pot avea medicii de familie datorita telemedicinei ?

Serviciul de monitorizare cardiologică la distanță poate fi instrumentul ideal în consolidarea practicii tale.
Triajul cazurilor de afecţiuni cardiovasculare, viteza de reacție în caz de urgență, monitorizarea pacienților şi accesul continuu la parametrii relevanți sporesc gradul de succes al tratamentelor oferite clienților tăi.
Noile servicii aduc valoare adăugată cabinetului tău, fidelizând pacienţii existenţi, optimizând numărul pacienţilor noi şi consolidând reputaţia cabinetului în mod eficient, pe termen lung.

Ca medic de familie poţi beneficia de sprijinul oferit în timp real de către specialiștii aflaţi în Centrul de monitorizare la distanţă al MedTelesystems, specialişti care contribuie în mod esențial la precizarea unor diagnostice, oarecum dificil de pus în condițiile unui cabinet cu dotare standard, asigurând astfel un grad ridicat de accesibilitate al pacienților la servicii altfel costisitoare ca timp, efort și costuri.